Login

CAPTCHA
Deze vraag dient om na te gaan of u een menselijke bezoeker bent teneinde spam inzendingen te vermijden.
2 + 12 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

Café met boeken, concerten, barvrijwilligers, ...

 

De ontmoetingsplaats van vzw 't Uilekot is het café. Met een twintig tal vrijwlligers baten we - met beurtrol - op vrijdag- en zaterdagavond een gezellige keet uit waar tweeduizend tweedehandsboeken te koop worden aangeboden. Er is een uitgebreid inforek met krantenknipsels en je kan er een vijftigtal tijdschriften lezen. Je hebt er gratis toegang tot het internet. We verkopen er CD's van muzikanten uit de brede regio.


Het afvalwater van het café en de toiletten wordt gezuiverd in een rietveld. Het regenwater wordt herbruikt in de toiletten. We hebben een ecologische tuin, met bloemenweide, 3 kruidentuintjes, nestkastjes, gezellige picknicktafels, ... Een oase van  rust voor de bezoeker of toerist. 

Naast een gewone bierkaart bieden we er een speciaal voor vzw 't Uilekot gebrouwen bier aan: 'De kLetter'. Dit is een blond bier van hoge gisting en 7,5 ° in 3/4 literflessen. Ongefilterd, drooggehopt en hergist in de fles. We nemen deze af bij brouwerij De Graal.

In het café gaan regelmatig cultuuractiviteiten door. Elke laatste zaterdag van de maand kan je bij ons terecht voor een blues, jazz, folk of wereldmuziekconcert. Deze kan je vinden in de kalender op deze website. Naast concerten organiseren we ook jeugd en kinderactiviteiten, vormingen, cursussen, ... Check dus zeker onze kalender of schrijf je in op onze nieuwsbrief via deze website!

In ons café werken we zoveel mogelijk met Wereldwinkel, ecologische en lokale producten. We serveren (h)eerlijke Wereldwinkelkoffie en thee, (h)eerlijke chips, (h)eerlijke wijn, (h)eerlijke chocolade, salami (bio), het biobier "Gageleer", de Balegemse jenever (uit de streek), ...