Login

CAPTCHA
Deze vraag dient om na te gaan of u een menselijke bezoeker bent teneinde spam inzendingen te vermijden.
2 + 4 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

SCHOLIERENPARLEMENT OVER SEXUALITEIT

De tweede zitting van het scholierenparlement ging door op 2 december 2005 te Oudenhove. Alle landen waren opnieuw vertegenwoordigd en klaar voor het thema “Seksualiteit”. We behandelden onderwerpen zoals aids, voorlichting, Holebi’s, partnerkeuze en het momenT van seks. Een kort verslag van Bert & Lindsay (het uitgebreide krantje volgt).

Met een rood lintje op onze borst (live and let live) namen we plaats tussen de vertegenwoordigers van de verschillende landen. Iedereen was weer paraat, maar een groot deel van Slowakije kwam maar opdagen het tweede deel van de zitting. Het dreigende Zuid-Afrika van de vorige keer leek getemd. De Verenigde Staten, Slowakije en Zuid-Afrika gaven ons een motie en informatie op papier. Hoe betrouwbaar is Zuid-Afrika met al de typfouten?

De zitting begon vrij rustig, wij als persploeg vreesden even dat we onze lezers niet zouden kunnen boeien met de feiten en meningen die meegedeeld werden. Letland echter werd hevig toen de VS hun conservatieve opvattingen maar bleven herhalen. “Ze herhaalden steeds maar dat seks niet toegestaan is voor het huwelijk volgens de bijbel, maar dit is wel het land met het grootste aantal pornosites.” merkt Letland op. Verder is de VS sterk tegen de condoom of welke vorm van geboortebeperking ook. De bescherming die een condoom biedt, trekken zij ook in twijfel. Het HIV-virus zou dan ook 450 keer kleiner zijn dan een zaadcel en een condoom is hiervoor doorlaatbaar. In extremis werd zelf gezegd dat de condooms vrije seks in de hand werken. Via voorlichting wil de VS de verspreiding van aids tegengaan. Die voorlichting bevat dan de boodschap niet mee te doen aan voorhuwelijkse seks. De VS doet alles in naam van God, de Bijbel is de handleiding van hun leven, maar wij als persploeg deden wat onderzoek. In de Bijbel staat ook: “U zult de naam van de Heer, u God, niet misbruiken, want de Heer zal diegene niet ongestraft laten, die Zijn naam misbruikt.” Waarom houdt de VS hier geen rekening mee?

De officiële reden van de oorlog die zij momenteel voeren is in naam van God, maar we weten allemaal dat er nog een andere reden is! Het was Letland snel beu en één vertegenwoordiger rebelleerde. Hij ging naar de vertegenwoordigers van de VS toe en trok een condoom over het kruis van Jezus. Dit beeld staat iedere zitting dominerend te pronken op hun tafel. Positief was dat velen soms perplex stonden door de argumenten van de VS.

China verzet zich ook even tegen de VS wat betreft de geboortebeperking. In hun land geldt nog steeds de regel van één kind per gezin. Verder is China tegen Holebi’s, een vertegenwoordiger meent zelfs dat ze ziek zijn in hun hoofd. Zuid-Afrika schiet ook wakker en gaat direct akkoord. “Er moet iets aan gedaan worden, we kunnen bijvoorbeeld klinieken bouwen!” zegt een Afrikaanse vertegenwoordiger. Proficiat, Zuid-Afrika, laat duizenden mensen maar sterven aan aids, maar pak vooral Holebi’s aan door ze in “homoklinieken” te stoppen! Brazilië werd opeens zeer progressief en deelde mee dat onderzoek uitwees dat Holebi’s niet ziek zijn in hun hoofd en het ook geen perversie is. Ze beten helaas wel de spits af met hun eerste blunder! Sinds kort “Brazillië”! “Wij zijn slechts straatkinderen” luidt telkens weer hun excuus.

Wij hebben twijfels over de juistheid van Iran. Via onze correspondent ter plaatse, Arash, gaan wij de uitspraken die de vertegenwoordigers van Iran deden grondig natrekken en wij delen jullie het resultaat mee in ons volgend krantje. Hierbij vrezen wij ook dat de voorzitter niet echt op de hoogte is van de toestanden in Iran als we voortgaan op enkele reacties die hij gaf.

Tot slot willen we België nog proficiat wensen dat ze alsnog hun land hebben voorgesteld tijdens deze tweede zitting! Het was trouwens lekkere chocolade! We vragen ons wel af vanwaar de plotse onthouding bij de motie “Geen seks voor het huwelijk”. Vanaf 16 jaar mag men toch naar bed gaan met elkaar?

Zo, we houden het hierbij voor ons verslag. Op het krantje moeten jullie nog even wachten, maar je kan ongeveer al raden wat zo de belangrijkste punten zullen zijn. Opmerkingen kunnen jullie nog altijd naar persploeg@hotmail.com sturen!

Gepubliceerd door: 

Tags: