Login

CAPTCHA
Deze vraag dient om na te gaan of u een menselijke bezoeker bent teneinde spam inzendingen te vermijden.
7 + 11 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

Hulpgoederen vluchtelingen Calais

’t Uilekot doet naar aanleiding van het goed georganiseerde evenement op Facebook 'Wij gaan naar Calais en nemen mee...' een oproep voor hulpgoederen voor de gestrande vluchtelingen in Calais, die daar overleven in erbarmelijke en onmenselijke omstandigheden. Ook deze medemensen hebben, los van alle politieke of ideologische discussies, recht op een menselijke behandeling en benadering. In Herzele is 't Uilekot vzw (Groenlaan 39) een verzamelpunt voor kaarsen en hygiënische producten (zoals zeep, lotions, tandpasta, tandenborstels, scheergerief, deo’s, …).

Enkel materiaal in nog goede staat zal worden aanvaard. Heb je ook nog producten te geef? Ligt er nog bruikbaar gerief al jaren in jouw kast te liggen zonder dat je het gebruikt? Geef het dan aan diegene die het kunnen gebruiken. Het kan afgeleverd worden in ’t Uilekot tijdens de openingsuren op Groenlaan 39 te Herzele. Openingsuren: dinsdag tot en met vrijdag van 10u tot 18u en op vrijdag- en zaterdagavond vanaf 20u.

’t Uilekot zoekt ook nog een aantal helpers, die het gedoneerde materiaal willen helpen sorteren, zodat alles overzichtelijk kan worden vervoerd en ter plekke worden afgegeven. In het weekend van 4 en 5 september wil ’t Uilekot dan met auto en remork aansluiten op de autokaravaan met hulpgoederen die dat weekend vanuit Antwerpen en Oostende naar Calais rijdt. Indien het een overrompeling wordt (Calais), organiseren we een vertrek op een later ander tijdstip of bezorgen we het materiaal aan een groter verzamelpunt (waar meer stockageplaats is). Voor meer info of vrijwillige hulp kan er contact opgenomen worden met Sarah Hutse via het contactformulier of 053/62 64 36.

NOOT: Er verschenen een aantal onduidelijkheden of onwaarheden in de pers. Om dit meer in perspectief te zetten hier een artikel van Peter Terryn op de website van Mo*.

Datum: 

zaterdag, 22 augustus, 2015 - 10:00 to zaterdag, 26 september, 2015 - 20:00