Login

CAPTCHA
Deze vraag dient om na te gaan of u een menselijke bezoeker bent teneinde spam inzendingen te vermijden.
6 + 13 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

Geloofsdebat: Bleri Llhesi, Frans Hitchinson, Aicha Bouharras en Patrick Loobuyck

In het kader van het literair festival 'Lezen in de Lente' dat voor de editie van 2016 rond het thema 'Geloof' gaat, organiseren Giesbaergske Koleuren Gazette en 't Uilekot, m.m.v. Bibliotheek Geraardsbergen, voor de derde opeenvolgende keer een 'Lezen in de Lente' in Geraardsbergen. Het wordt een debatavond rond het thema met drie sprekers: Bleri Lleshi (activist/auteur), Frans Hitchinson (Voorzitter Interreligieuse Werkgroep, Deken van Geraardsbergen), Patrick Loobuyck (moraalfilosoof) en Aicha Bouharra (feministe/activiste).

Bleri Lleshi opent de avond met de voorstelling van zijn nieuwe boek 'Liefde in tijden van angst' (Amora, sempre l' amora!), waarin hij het heeft over spiritualiteit. Lleshi schrijft regelmatig voor Knack en De Morgen en onderhoudt de populaire Bleri Lleshi's Blog. Eerder bracht hij het boek Brieven uit Brussel (2013) en De neoliberale strafstaat (2014) uit.

Tweede spreker van deze debatavond is Frans Hitchinson, deken van Geraardsbergen, voorzitter van de Interdiocesane Werkgroep Relatieopbouw Moslims-Christenen en islam-kenner.

Patrick Loobuyck (1974) studeerde godsdienstwetenschappen aan de KULeuven en Moraalwetenschappen aan de UGent. Hij is als hoogleraar verbonden aan het Centrum Pieter Gillis van de Universiteit Antwerpen waar hij het vak Levensbeschouwing doceert. Hij is tevens als gastprofessor verbonden aan de Vakgroep Wijsbegeerte en Moraalwetenschappen van de UGent waar hij onder meer politieke filosofie doceert. Zijn onderzoek focust op religie in de democratische, seculiere samenleving - met bijzondere aandacht voor kerk-staat verhoudingen, Jürgen Habermas, levensbeschouwelijk onderwijs, geschiedenis van tolerantie en liberale neutraliteit. Hij is de auteur van onder meer: Samenleven met overtuiging(en) (2015), De lokroep van IS (2015), Meer LEF in het onderwijs (2014) en De seculiere samenleving (2013).

Aicha Bouharras is Stafmedewerkster VOK (Vrouwen Overleg Komitee), femibniste en activiste. Zij maakt werk van het organiseren van participatieve activiteiten en trajecten met etnisch-culturele minderheden en hun verenigingen.

 

’t Uilekot ism Bibliotheek Geraardsbergen, Masereelfonds Geraardsbergen en Giesbaergske Koleuren Gazette.

Het volledige programma van Lezen in de Lente: www.lezenindelente.be

Locatie: Koetshuis, CC De Abdij, Abdijstraat 10, Geraardsbergen.

Combikaarten (geldig voor alle 17 activiteiten):  € 20.

Inkom adk: € 5 / activiteit.

Datum: 

vrijdag, 15 april, 2016 - 20:00 to 22:00