Login

CAPTCHA
Deze vraag dient om na te gaan of u een menselijke bezoeker bent teneinde spam inzendingen te vermijden.
4 + 4 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

Paul Verhaeghe - Autoriteit

Paul Verhaeghe is van opleiding klinisch psycholoog, van vorming psychoanalyticus. Zijn eerste doctoraat (1985) handelde over hysterie, zijn tweede (1992) over psychodiagnostiek. Hij werkt als gewoon hoogleraar aan de universiteit van Gent. Sedert 2000 gaat zijn belangstelling vooral naar de invloed van maatschappelijke veranderingen op psychologische en psychiatrische moeilijkheden. In 2015 schreef hij het boek ‘Autoriteit’ waarin hij zich bevraagt over de manier waarop autoriteit functioneert, waarom er tegenwoordig zo weinig waarde aan autoriteit wordt gehecht en wat daarvoor een alternatief kan zijn. Herstelpogingen van de vroegere autoriteit zijn tot mislukken gedoemd en verworden algauw tot vormen van pure machtsuitoefening. Als maatschappij staan we op een wissel: richting macht of richting nieuwe autoriteit.

Verhaeghe zoekt en vindt een nieuwe invulling van autoriteit: in de groep, die een individu of instelling autoriteit verleent - van ouderverenigingen, burgergroepen tot aandeelhoudersvergaderingen. Deze verschuiving is volop bezig in opvoeding en onderwijs, politiek en economie en leidt tot mooie resultaten.

Aansluitend op de lezing is er om 12u een brunch voorzien. De kostprijs hiervoor is 10€. Gelieve bij de reservatie van uw zitplaats (of 053/62 64 36) ook te melden of u hierop aanwezig wenst te zijn. 

Datum: Zon. 03/04, 10u30. Brunch: 12u (€10).

Locatie: Mens(en)werk, Aaigemdorp 8, Erpe-Mere (Aaigem)

Inkom adk: € 5 (exclusief brunch) of combikaart twv € 20.

De combikaart Lezen in de Lente is geldig op alle 17 activiteiten. Zitplaats reserveren (definitief na overschrijving) of combikaart bestellen kan hier. Het literair festival Lezen in de Lente heeft in het jaar 2016 het thema ‘Geloof’, met als baseline ‘Er is iets, desondanks, dat bestaat’. Volledig programma via www.lezenindelente.be

Datum: 

zondag, 3 april, 2016 - 10:30 to 12:00