Login

CAPTCHA
Deze vraag dient om na te gaan of u een menselijke bezoeker bent teneinde spam inzendingen te vermijden.
9 + 7 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

Pieter-Jan De Pue - The Land of the Enlightened

Op maandag 11 april is fotograaf-regisseur Pieter-Jan De Pue te gast in De Wattenfabriek. Samen met auteur Ann De Craemer bracht hij eerder het boek ‘Duizend-en-één-dromen : een reis langs de Trans-Iraanse spoorlijn’ uit.

Op de avond in De Wattenfabriek stelt hij zijn ambitieuze filmdebuut ‘The Land of the Enlightened’ voor. De Pue heeft een grote passie voor Afghanistan en zijn bevolking. Hij bezocht het land al verschillende keren, met prachtige fotoreeksen als resultaat. In deze cross-over tussen documentaire en fictie vertelt De Pue het verhaal van de oorlog in Afghanistan gezien door de ogen van Afghaanse kinderen.

 

Tijdens het prestigieuze Sundance Film Festival in januari werd de film bekroond met de Prijs voor Beste Fotografie. Op Radio 1 werd de prent 'een verbluffend mooie film' genoemd en 'oneindig fascinerend'. 'Je weet niet wat je ziet!' aldus Koen Filet en Sven Speybrouck in Interne Keuken (Radio 1). In België gaat The Land of the Enlightened op 6 maart in première, gevolgd door een Belgische bioscooprelease op 15 maart.

Na de film is er een vraaggesprek onder leiding van Peter Cremers. Aansluitend zal er een drankje van het huis worden aangeboden.

Een samenwerking met Bibliotheek Herzele en Gemeente Herzele.

Datum: Maa. 11/04, 20u

Locatie: Wattenfabriek, Solleveld, Herzele

Inkom adk: € 5 of combikaart twv € 20.

De combikaart Lezen in de Lente is geldig op alle 17 activiteiten en te bestellen bij de lokale organisator of hier. Het literair festival Lezen in de Lente heeft in het jaar 2016 het thema ‘Geloof’, met als baseline ‘Er is iets, desondanks, dat bestaat’. Volledig programma via www.lezenindelente.be

Datum: 

maandag, 11 april, 2016 - 20:00 to 22:00