Login

CAPTCHA
Deze vraag dient om na te gaan of u een menselijke bezoeker bent teneinde spam inzendingen te vermijden.
18 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

Christophe Vekeman - Hotel Rozenstok

Christophe Vekeman (1972) schreef onder meer de romans Lege jurken, 49 manieren om de dag door te komen en Een uitzonderlijke vrouw. Onder de titel Leven is werk zijn vele van de essays, reportages en interviews verzameld die hij in de loop der jaren in De Morgen publiceerde. Hij is een van de meest gevraagde en gesmaakte schrijvers op de Vlaamse en Nederlandse literaire podia, waar hij voornamelijk poëzie brengt, gebundeld in Señorita’s. Hij maakt deel uit van het Nederlandse Nightwriterscollectief, samen met onder meer Kluun en Tommy Wieringa. Samen met Herman Brusselmans verzorgde hij tot voor kort een vierwekelijkse, ‘Kings of the Road’ geheten autorubriek in De Morgen Magazine.

In café De Paling stelt hij zijn boek (2015) Hotel Rozenstok voor. “Eindelijk heeft Christophe Vekeman de pen aan de wilgen gehangen: hij zal geen boeken meer schrijven. Gevolg is wel dat hij zich nu een plaats op de arbeidsmarkt en in ‘het échte leven’ dient te verwerven, wat voor een ouder wordende zonderling als hij niet zeer evident is.

Om zich te bezinnen over zijn toekomst, beslist hij af te reizen naar het Noord-Nederlandse stadje L., waar hij voor de geplande duur van zeventien dagen in het aftandse Hotel Rozenstok intrekt. Van dan af lijkt de grens tussen zijn fantasie en de werkelijkheid alsmaar meer te vervagen. Of is ook dát maar schijn?

Hotel Rozenstok is een grandioze afrekening met de realiteit en de wereld, en een uitzonderlijk geestige, spannende ode aan de liefde en de verbeelding. Christophe Vekeman spaart niemand in dit boek, niet zichzelf, en niet de rest van de mensheid. Enkel Wanda.”

Activiteit ism De Lezende Paling

 

Datum: Zat. 30/04, 20u

Locatie: Café De Paling, Schonenberg 7, Sint-Lievens-Esse

Inkom adk: € 5 of combikaart twv € 20.

De combikaart Lezen in de Lente is geldig op alle 17 activiteiten. Het literair festival Lezen in de Lente heeft in het jaar 2016 het thema ‘Geloof’, met als baseline “Er is iets, desondanks, dat bestaat”. Volledig programma via www.lezenindelente.be

Datum: 

zaterdag, 30 april, 2016 - 20:00 to 22:00