Login

CAPTCHA
Deze vraag dient om na te gaan of u een menselijke bezoeker bent teneinde spam inzendingen te vermijden.
2 + 17 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

Filmreeks: The Miners’ Strike: A personal memoir by Kim Howells

Op donderdag 17 november stellen 't Uilekot en Masereelfonds de gelauwerde documentaire 'The Miners' Strike' voor.

De documentaire The Miners' Strike kreeg in 2014 van de The British Academy of Film and Television Arts (BAFTA) een prestigieuze film award in de categorie documentaire film. De film werd gemaakt door voormalig Labourpoliticus Kim Howells; een sleutelfiguur in de Welshe mijnwerkersstaking. De Britse mijnwerkersstaking van 1984-85 was een arbeidsconflict binnen de kolenmijnbouw van Groot-Brittannië. De staking werd georganiseerd door de National Union of Mineworkers (NUM) dat onder leiding stond van Arthur Scargill. De BBC omschreef de staking als "the most bitter industrial dispute in British history."

René De Clercq was toen actief in het ABVV en in de SP. Hij organiseerde talrijke steunacties, waaronder een vakantie voor 50 Britse mijnwerkerskinderen. Aan het zeer actieve jaar hield René De Clercq, tot op de dag van vandaag, een mooie vriendschap over met Kim Howells. Nadiscussie is voorzien met René De Clercq.

Organisatie: Masereelfonds Herzele en Climaxi vzw. Film Nederlands ondertiteld.

Locatie: 't Uilekot, Groenlaan 39, Herzele.

Inkom: €4 (incl. versnaperingen).

FILMREEKS: De tweede film 'Fuck TINA' projecteren we op donderdag 01/12 en de derde film 'Somer' gaat door op donderdag 15/12.

Datum: 

donderdag, 17 november, 2016 - 20:00 to 22:00