Login

CAPTCHA
Deze vraag dient om na te gaan of u een menselijke bezoeker bent teneinde spam inzendingen te vermijden.
7 + 5 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

Film 'FUCK TINA'

‘Ik heb Thatcher al eens meegemaakt … alstublieft geen tweede keer!’ Het is 25 november 2014, de algemene staking tegen de regering-Michel legt Antwerpen plat, en Nigel Williams pepert het iedereen eens goed in. Zijn uitspraak zorgt voor ophef. In dit boek en deze film steekt de Antwerps-Britse stand-upcomedian opnieuw het Kanaal over. Naar zijn geboortestad Bristol, waar de arbeiderswijken in broeihaarden van geweld en miserie veranderden. Naar schrijver Owen Jones, die furore maakt met zijn boeken over de demonisering van de Britse arbeidersklasse en de macht van de elite, en naar diens collega Joris Luyendijk die de bankwereld genadeloos fileert. Maar ook naar de jaren dat de Iron Lady de Britse vakbonden brak en het gezamenlijk opkomen tegen uitbuiting verving door de ideologie van de ongebreidelde hebzucht, het ieder voor zich en het eigen-schuld-dikke-bult.

Aan de hand van gesprekken met onder andere Tom Lanoye, Slongs Dievanongs en Rachida Aziz koppelt Williams voortdurend terug naar België. Hoezo, There Is No Alternative? Een rake schop tegen de glibberige schenen van Het Systeem, ja!

Jef Maes en Trees Heirbaut hun projecten hebben iets van een hamer. Met een hamer klop je op een nagel. Met hun films en nu dus ook met hun boek voer je een debat. Beide worden pas instrumenten als je ze gebruikt. Het schrijven of filmen is maar een deel van het werk. Anders gezegd: voor het middenveld is FUCK TINA! een gedroomd vormingspakket.”

Nadiscussie met filmmaker Jef Maes. Dit is een samenwerking met Masereelfonds en Climaxi vzw. Het boek en de film worden op deze avond te koop aangeboden. Leden 't Uilekot hebben 10% korting.

Locatie: 't Uilekot, Groenlaan 39, Herzele.

Inkom: €4 (incl. versnaperingen)

Datum: 

donderdag, 1 december, 2016 - 20:00 to 22:00