Login

CAPTCHA
Deze vraag dient om na te gaan of u een menselijke bezoeker bent teneinde spam inzendingen te vermijden.
1 + 4 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

Italiaanse EVS-vrijwilliger in 't Uilekot

Hallo, ik ben Giulia Tonello, de nieuwe internationale vrijwilliger van ‘t Uilekot. Ik werk samen met Sarah op het secretariaat en zorg samen met haar voor de dagelijkse permanentie van de winkel Eco&Fair.

Ik doe dit alles in kader van een EVS-project, Europe Voluntary Service, dat ‘t Uilekot indiende. Hierdoor kan ik tijdelijk in een ander land leven en werken, maar ook een nieuwe cultuur en taal leren kennen. Ik volg bijvoorbeeld 2 keer per week Nederlandse les in Aalst.

Ik ben zeer blij met deze mogelijkheid, omdat ik door deze ervaring sterker in mijn schoenen zal komen te staan en mijn leven tegelijk ook een beetje rijker wordt. Het was niet gemakkelijk om alles achter te laten in Italië, maar uiteindelijk heb ik toch mijn baggage gepakt en deze stap gezet. De eerste weken verbleef ik bij Sarah en Filip, de rest van de periode woon ik nu in bij Dirk en Leen in Sint-Antelinks, een deelgemeente van Herzele. Ik ben hen hier zeer erg dankbaar voor, want een ‘buitenlander’ hosten is niet altijd evident.

Ik ben afkomstig van Italië en woon in Padua, in het Noord-Oosten van Italië, dichtbij de bekende stad Venetië. Op 14 januari arriveerde ik hier en zal nog tot eind juli hier verblijven. Het getal 14 blijkt een speciaal getal te zijn voor mij, aangezien ik 14 juli vorig jaar mijn Bachelor Internationale Economie heb behaald. Ik heb een passie voor fairtrade en meer specifiek voor duurzaamheid, groene economie, recycleren, …

Ik ben een zachtaardig en gevoelig persoon. Ik hou heel erg veel van zwemmen, dat ik al sinds mijn 5 jaar beoefen. Een andere ‘sport’ waar ik van hou is chocolade eten. Sinds ik in België ben kan ik er echt niet van af blijven, omdat het zo lekker is! Ik leer ook zo veel mogelijk bieren kennen en proeven, aangezien dit ook een typisch product van België is. In Italië is dit bijna niet te vinden…

Nog een leuk weetje voor de vrouwen: binnenkort verkoop ik oorbellen ten voordele van ‘t Uilekot. Met de kroonkurkjes van de verschillende bieren die in het café van ‘t Uilekot worden verkocht, ben ik leuke oorbellen aan het maken. Dus binnenkort kan je jouw lievelingsbier in jouw oren steken ;-)

Voila, ik hoop jou binnenkort te zien op één van de activiteiten.

Giulia Tonello

Tags: