Login

CAPTCHA
Deze vraag dient om na te gaan of u een menselijke bezoeker bent teneinde spam inzendingen te vermijden.
2 + 10 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

Week van de Fairtrade en Wereldwinkeldag

Oneerlijke handelsregels zijn een blok aan het been van kleinschalige, duurzame producenten in het Zuiden. Dat maken de Oxfam-Wereldwinkels tijdens de Week van de Fair Trade (5-15 oktober) duidelijk met de campagne ‘Wat als de regels oneerlijk zijn?

In het Zuiden groeien producten waar er in het Noorden grote vraag naar is. Denk maar aan de cacao voor onze chocolade of de koffie voor onze dagelijkse start van de dag. Je zou dus denken dat de boeren die cacao, koffie, rijst, thee, rietsuiker, … telen, aardig hun brood verdienen. Toch niet, de meesten blijven straatarm. Goed geregelde internationale handel zou boeren in het Zuiden kunnen helpen zich te ontwikkelen. Maar vandaag laat de internationale handel het na om regels te maken die fouten in de markt corrigeren. Daarnaast zijn er wel weer regels die kansen op ontwikkeling tegenhouden. Oneerlijk, zeker voor de zwakste schakels in de keten.

Om de beleidsmakers duidelijk te maken dat we eerlijke handelsregels willen, moeten we met velen kabaal maken. Kabaal om beleidsmakers te overtuigen om handelsregels eerlijk te maken. Kunnen we ook op jou rekenen?

Kom tijdens de week van de fairtrade (05/10 tem 15/10) naar Wereldwinkel Eco&Fair te Herzele (Groenlaan 39).

Als je jou een cadeaubon van minimum €5 aanschaft, dan verpakken wij deze in een enveloppe die het verhaal van de oneerlijke handelsregels uit de doeken doet. Geef de cadeaubon aan iemand die ons verhaal en onze producten nog niet kent. Als bedanking voor jouw ambassadeurschap krijg je van ons 2 reepjes chocolade naar keuze (2x50g). 

Op 15 oktober is er dan de wereldwinkeldag (van 10-17u)  waarin er vanalles te ontdekken en te proeven valt in onze winkel. Wie dan tegelijk ook bio- of streekproducten aanschaft kan een gratis appel of (stuk) pompoen mee naar huis nemen.

Datum: 

woensdag, 5 oktober, 2016 - 10:00 to zaterdag, 15 oktober, 2016 - 17:00