Login

CAPTCHA
Deze vraag dient om na te gaan of u een menselijke bezoeker bent teneinde spam inzendingen te vermijden.
8 + 11 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

Psychisch lijden

Amy De Schutter en Lieve Thienpont gaan in dialoog over ondraaglijk psychisch lijden.

Ongeveer 1 persoon op 4 wordt ooit geconfronteerd met een geestelijk gezondheidsprobleem. Hoe gaat de samenleving daarmee om? Hoe gaan we om met psychisch lijden wanneer we hiermee geconfronteerd worden? In de praktijk vindt men gemakkelijker begrip voor fysiek dan voor psychisch lijden.

Lieve Thienpont is psychiater werkzaam in de dienst geestelijke gezondheidszorg 'De Drie Stromen' in Wetteren en voorzitster van vzw VONKEL, Levens Einde Informatiecentrum in Gent. Ze is auteur van het boek '(On)-draaglijk lijden' en van 'Libera Me, over euthanasie en psychisch lijden' pleidooi voor begrip en verbinding.

Amy De Schutter is fysicus van opleiding, ervaringsdeskundige en auteur van het autobiografisch boek 'Hoe men van een klaproos een monster maakt'. Ze beschrijft haar ervaringen als kind, haar moeizame tocht door de hulpverlening en hoe ondraaglijk psychisch lijden in haar geval leidde tot een euthanasieaanvraag. Mevrouw De Schutter getuigde in 'De afspraak' heel moedig over haar ervaringen en engageert zich om het probleem van psychisch lijden bespreekbaar te stellen.

Datum: Zat. 08/04, 20u.
Locatie: Mens(en)werk, Aaigemdorp 8, Erpe-Mere
Inkom adk: € 5 of combikaart twv € 20. 

De combikaart Lezen in de Lente is geldig op alle activiteiten en kan je hier bestellen.

Het literair festival Lezen in de Lente heeft in het jaar 2017 het thema ‘Alles moet weg’.

Het volledig programma via www.lezenindelente.be.

Datum: 

zaterdag, 8 april, 2017 - 20:00 to 22:00