Login

CAPTCHA
Deze vraag dient om na te gaan of u een menselijke bezoeker bent teneinde spam inzendingen te vermijden.
7 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

FEEST van het BOEK met auteurslezingen, boekenmarkt, poëtisch kapsalon & concert

Het Feest van het Boek, het slotfeest van Lezen in de Lente, gaat dit jaar door op maandag 1 mei 2017.

Kom naar de auteurslezingen vanaf 14u met Annelies Verbeke, Jeroen Olyslaeghers, Seckou en Charles Ducal. Een bezoek van het reizend speeltheater Kip van Troje met hun ‘poëtisch kapsalon’ bezorgt de kleinsten onder ons vrolike momenten én een literair concert door ‘Derek & Renaud’ sluit de dag in schoonheid af.

 

Overzicht programma:

13u00 - 18u30: TWEEDEHANDBOEKENMARKT (buitenterrein; geïnteresseerde boekenkramers kunnen contact opnemen via ons contactformulier).

14u00 – 18u00: AUTEURSLEZINGEN (in ’t boekencafé)

     14u00: Annelies Verbeke

     15u00: Charles Ducal

     16u00: Jeroen Olyslaegers

     17u00: Seckou

15u00 – 17u00: Poëtisch Kapsalon – reizend speeltheater Kip van Troje

16u00 – 20u00: Literair eetkraam

20u00: Concert: Derek & Renaud

 

Meer info:

Auteurslezingen:

14u: Annelies Verbeke

Verbeke is auteur van romans, is columniste en schrijft ook voor theater.  

Verbeke heeft sinds kort de verhalenbundel ‘HALLELUJA’ uit. Hierin buigt zij zich over begin en einde. Fitnessverslaafden, bewoners van een aankomstwijk, overspeligen, allemaal hopen ze op een nieuwe kans, een nieuwe start. Er is echter ook het besef dat iedereen terminaal is. En de indruk dat de Apocalyps nadert. Om nog te zwijgen over het persoonlijke tekort. In vijftien verhalen ontdekken de personages dat elk begin een einde in zich draagt en dat een einde vaak, maar niet altijd, een nieuw begin inluidt. Een koortsige, niet van humor gespeende bundel over onvermijdelijk verlies en de lastige lokroep van de schone lei.

 

15u: Charles Ducal

Charles Ducal is afkomstig uit Leuven en publiceert sinds 1983 gedichten in literaire tijdschriften. Op 29 januari 2014 werd hij de eerste Belgische Dichter des Vaderlands.

Hij debuteerde in 1987 met de bundel Het huwelijk en schreef tot nu toe acht dichtbundels. In 2012 werden 7 hiervan samengebracht in Alsof ik er haast ben. Verzamelde gedichten 1987-2012. Zijn laatste bundel heet De buitendeur.

Ducal schrijft een op het eerste gezicht poëzie in een klassieke vorm, maar inhoudelijk gaat het vaak over (innerlijke) conflicten, en niet zelden spreekt er ook een grote maatschappelijke betrokkenheid uit zijn werk.

 

16u: Jeroen Olyslaegers

Olyslaegers maakt columns, theaterteksten en proza. Met zijn vorige romans WIJ (2009, genomineerd voor de Gerard Walschap Literatuurprijs) en WINST (2012) maakte hij een rentree in de Nederlandse letteren. In 2014 ontving hij de Arkprijs van het Vrije Woord voor zijn werk en maatschappelijk engagement, en de Edmond Hustinxprijs voor zijn theateroeuvre. Olyslaegers woont en werkt in Antwerpen. Tijdens het Feest van het Boek stelt hij zijn nieuw boek ‘Wil’ (2016, Uitgeverij De Bezige Bij) voor. Standaard der Letteren, 26 augustus 2016: ***** "Olyslaegers heeft een toonvaste stem gevonden en confronteert elke lezer met zichzelf. (...) Een boek dat erin slaagt om zo te verontrusten, is een klassieker. Zo'n boek hoort thuis op de plank tussen Boon en Claus."

 

17u: Seckou (slam poetry)

Seckou Ouologuem is een pionier van de Vlaamse slam poetry scene. Hij stond al op verschillende poëzie- en toneelpodia in Vlaanderen en Nederland. In 2015 won hij op het Nederlandse evenement Spoken in de categorie ‘lyrics’. Naast het geven van lezingen en het organiseren ervan geeft Seckou ook lessen slam/rap/expressie in (muziek)scholen, universiteiten en gevangenissen.

 

15u tem 17u: poëtisch kapsalon voor kinderen (en omstanders) door het reizend speeltheater Kip van Troje.

20u:  concert ‘Derek & Renaud’

Op 6 oktober 2017 is het 40 jaar geleden dat dichter Jotie T'Hooft overleed op 21-jarige leeftijd. Een eeuw eerder zette Arthur Rimbaud op 20 jarige leeftijd vrijwillig een punt achter zijn oeuvre.

Zanger/gitarist Derek en violist/multi-instrumentalist Renaud Ghilbert (bekend van Absynthe Minded) zetten de poëzie op muziek. Rimbaud wordt deels in eigen vertalingen in het Nederlands gebracht en omgekeerd wordt T’Hooft soms ook in het Frans gebracht. Dat Derek uit een Vlaams nest komt en Renaud uit een Franstalig, maakt het extra boeiend. Meer info over het concert hier.
 

 

Datum: Maa. 01/05, vanaf 13u
Locatie: ’t Uilekot
Inkom adk: € 10 of combikaart twv € 20. 

De combikaart Lezen in de Lente is geldig op alle activiteiten. Het literair festival Lezen in de Lente heeft in het jaar 2017 het thema ‘Alles moet weg’.

Het volledig programma via www.lezenindelente.be.

 

Info & (combi)tickets via ons contactformulier.

Lezen in de Lente is een organisatie van ’t Uilekot vzw ism Climaxi vzw, De Lezende Paling, De Wattenfabriek, Mens(en)werk, LDC ’t Ryckbosch, Gemeente Herzele, Giebaergske Koleuren Gazette, De Corridor, GROS Herzele en Uitgeverij De Draak.

Het festival is mogelijk door de financiële steun van Provincie Oost-Vlaanderen, Gemeente Herzele, GROS Herzele, vzw Climaxi en het Vlaams Fonds voor de Letteren.

 

 

Datum: 

maandag, 1 mei, 2017 - 13:00 to 21:00