Login

CAPTCHA
Deze vraag dient om na te gaan of u een menselijke bezoeker bent teneinde spam inzendingen te vermijden.
2 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

Film: Fish & Run 3

Vier jaar na ‘Fish & Run 2’ werd het voor Climaxi tijd om de temperatuur van het zeewater nog eens te meten. Europa is een nieuw visserijbeleid aan het uitvoeren en dat verdient wat onderzoek.

Filip De Bodt en Saddie Choua gingen samen met anderen in België en Nederland op zoek naar de effecten van dat beleid. Ze zagen méér vis dan toen en hoorden dat het met een aantal visbestanden in de Noordzee beter gaat. Al is dat dan weer niet het geval voor onze deur. In Nederland vertaalt zich dat in een gezonde visserij met investeringskansen. In België blijft de sector slinken.

De komende jaren zijn er uitdagingen genoeg: Europa wil dat alle quota-vis aan land komt, ook die waar men commercieel niets kan mee doen. De Climaxi-ploeg zoemt in op de techniek van het elektrisch vissen en vraagt zich af wat de Brexit voor de visserij betekent. Het effect van klimaatwijzigingen wordt onderzocht en we gaan op zoek naar grijze garnalen. Climaxi bekijkt de manier waarop vis verhandeld wordt en stelt vast dat daar heel wat vragen bij zijn. Zo blijft de Vlaamse Visveiling onder vuur liggen en twijfelen velen aan het verder bestaan van visserij in Oostende.

De filmploeg sprak met vissers, reders, handelaars en wetenschappers en aarzelde er niet voor terug om zelf de zee op te trekken.

'Ceci n'est pas une patate' en 'Fish & Run 3' maken deel uit van "Fish & Farm", de nieuwe dubbel-DVD van vzw Climaxi. Te bestellen via filip(at)climaxi(punt)be aan 12€.

vzw Climaxi m.m.v AAS-Sint-Niklaas, ABVV, Bioforum, Boerenforum, GROEN-Denderleeuw, FairTradeGemeente Aalst, Hart Boven Hard Geraardsbergen, Linx +, Masereelfonds, Milieudienst Sint-Niklaas, RIS Aalst, Solidagro, Tra-ger, ’t Uilekot, VELT-Waasland, Voedselteams, Vormingplus Waas en Dender, Wereldwinkels Sint-Niklaas en Herzele, 11 11 11-comité Aalst e.a.

Climaxi vzw heeft voor deze film en werking hierrond de financiële steun van de Provincie Oost-Vlaanderen, Europa en de Vlaamse Gemeenschap.

De activiteit op deze avond is een activiteit ism vzw Climaxi en in kader van de Week van de Smaak.

Locatie: 't Uilekot vzw, Groenlaan 339, 9550 Herzele.

Inkom: €5.

 

Datum: 

zaterdag, 18 november, 2017 - 20:00 to 22:00