Login

CAPTCHA
Deze vraag dient om na te gaan of u een menselijke bezoeker bent teneinde spam inzendingen te vermijden.
10 + 6 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

Literaire vrouwendag: boekvoorstelling door debutanten

Op donderdag 8 maart zet ’t Uilekot de Internationale Vrouwendag in 't zonnetje door twee vrouwelijke auteurs uit te nodigen naar 't Uilekot. Op deze literaire avond legt Jennifer Vrielinck de debutanten Hannah Roels en Hilde Van Malderen een aantal vragen voor. We serveren zinnenprikkelende hapjes en je kan bij de auteurs een gesigneerd boek aankopen.

Hannah Roels (1984) is geboren in Brugge, studeerde Romaanse talen en literatuurwetenschappen, gaf een paar jaar Frans aan migranten, volgde het schrijfatelier van Els Moors en werkt nu in de Brusselse boekhandel Passa Porta. Er verschijnt werk van Hannah in De Gids. Het portret is haar debuutroman, een onderhuidse roman over perceptie, intimiteit en de fundamentele onwetendheid over onze eigen identiteit. Dit verhaal begon ooit toen ze aan een doctoraatsvoorstel over portretkunst werkte. “Er is op een gegeven moment - ik weet dat het vreemd klinkt - een vrouwenportret beginnen opdagen in mijn dagdromen. Naarmate het boek vorderde, werd dat beeld steeds duidelijker en begon het mij te dagen dat er aan het portret iets niet klopte. Dat onmogelijke portret toch mogelijk maken, is uiteindelijk de brandstof geweest voor het boek.”

Als voetbaljournaliste was Hilde Van Malderen een vaste waarde in de Vlaamse media. Ze presenteerde de Gouden Schoen en dook af en toe op in Vlaamse en Nederlandse televisie- en radioprogramma’s. Hoewel zij historica van opleiding is, met een extra diploma internationale politiek, startte ze in 2003 haar carrière in de sportjournalistiek. Tegenwoordig is ze hoofdredactrice van Visie, het ledenblad van de CM, het ACV en Beweging.net. In 2017 debuteerde ze met haar eerste roman Kathaai. Het hoofdpersonage Marie Margolis is herstellende van een ingrijpende liefdesbreuk. De man van wie ze dacht dat hij de ware was, heeft haar meedogenloos gedumpt. Op het dieptepunt van deze crisis doet haar baas een oneerbaar voorstel: een weekendje Amsterdam, no strings attached. “Het verhaal is wel degelijk fictief, al zijn er natuurlijk wel kapstokjes uit mijn eigen leven. Veel van de gevoelens die erin zitten heb ik al wel ervaren. Laat ons het erop houden dat het een boek is voor mensen die iets aankunnen.”

Het zijn twee totaal verschillende boeken maar toch gaan beide boeken over de keuzes die de hoofdpersonages maken met gevolgen die niet gepland en ingecalculeerd waren.

Creatieve duizendpoot Jennifer Vrielinck modereert het gesprek tussen beide debutanten. Na studies aan de universiteit van Gent, Bergen (Noorwegen) en Tokyo (Japan) reisde en werkte zij als redacteur/journalist/copywriter en trok ze de wereld rond. Vanaf 2010 settelde ze zich in Herzele en begon ze alle verzamelde indrukken neer te schrijven. Sinds 2015 werkt ze als televisieredacteur bij Medialaan waar ze op dagelijkse basis de actualiteitsfilmpjes "Beeldbubbels" schrijft. Na de uitgave van het dertien+ boek 'Zonnebloemenzee' debuteert ze in april 2018 met het boek Ondine, een verhaal over de lokroep van de zee en je diepste zelf.

We voorzien tijd voor vraagstelling vanuit het publiek. Wie wenst kan aan de bar ook een aantal zinnenprikkelende hapjes bestellen of zich een vers gesigneerd boek aanschaffen.

Inkom: €5 (excl. hapjes)
Locatie: ’t Uilekot, Groenlaan 39, Herzele.
Zitplaats reserveren kan via ons contactformulier.

Deze activiteit is mogelijk door de steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren.

Datum: 

donderdag, 8 maart, 2018 - 20:00 to 22:00