Login

CAPTCHA
Deze vraag dient om na te gaan of u een menselijke bezoeker bent teneinde spam inzendingen te vermijden.
2 + 5 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

David Rovics - Ballad of a Wobbly

 

David Rovics (VS) groeide op in een familie van klassieke musici in Wilton, Connecticut. In de vroege jaren 90 was hij een full-time straatmuzikant in de Boston metro en sinds de midden jaren '90 reist hij de hele wereld af als professioneel singer-songwriter. David woont nu in Portland, Oregon, en speelt folk/punk in grote en kleine café’s, universiteiten, kerken, protestmeetings,…

Zijn essays worden regelmatig gepubliceerd op CounterPunch en elders, en de meer dan 200 nummers die hij gratis beschikbaar op het web maakt zijn al meer dan een miljoen keer gedownload. Ian McMillan van BBC heeft het over "Absolutely brilliant. David Rovics says exactly what needs to be said." Belangrijker nog, hij is ook echt goed. Tijdens zijn optreden brengt hij jou aan het lachen, springen de tranen jou in de ogen én wordt de revolutie onweerstaanbaar. Rovics stelt op deze avond in ’t Uilekot zijn nieuwe CD 'Ballad of a Wobbly' voor. Eerder, in het jaar 2016, stelde hij succesvol zijn CD ‘Letter to my landlord’ voor.

Rovics zegt het zo: "Het titelnummer op dit album is 'Ballad of a Wobbly'. De Wobblies, oftewel de IWW, is een vakbond die in 1906 werd gevormd en die vandaag de dag nog steeds in veel verschillende landen bestaat (in een veel kleinere maar nog steeds levendige vorm). Alhoewel dit het enige nummer is dat rechstreeks over het verhaal van de Industriële Arbeiders van de Wereld (IWW) gaat, is de rest denk ik, zeer consistent met de interesses van de Wobs - zoals alles wat met de bron te maken heeft - het zijn van wat de laatste jaren algemeen bekend is geworden als de 99%. De nummers op het album zijn bijna allemaal in 2017 geschreven en ze behandelen een reeks onderwerpen van een arbeidersopstand in Wales in 1831 tot de Palmer-invallen van de FBI van 1919 tot de brand in Grenfell Tower in de zomer van 2017."

Dit concert is de afsluiter van onze activiteiten in kader van mei '68, de revolte die 50 jaar geleden plaatsvond.

Inkom: €9 (€7 leden ’t Uilekot en lage inkomens).

Zitplaats reserveren kan via ons contactformulier.

Datum: 

zaterdag, 26 mei, 2018 - 21:00 to 22:30