Login

CAPTCHA
Deze vraag dient om na te gaan of u een menselijke bezoeker bent teneinde spam inzendingen te vermijden.
2 + 6 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

Geannuleerd! More. Eutopia later - Marc Cosyns

Om medische redenen (auteur) is deze activiteit geannuleerd. Op vrijdag 6 april, 20u, nodigt Mens(en)werk in kader van Lezen in de Lente de auteur Marc Cosyns uit.

More is meer dan een boek. Het zijn er twee. In het tweede boek neemt de schrijver ons mee naar het eiland Utopia dat nu 'Eutopia' heet. More daagt ons uit om Utopia opnieuw te lezen met de hulp en de zorg van Eutopia. Het ene boek kan niet (meer) zonder het andere. Deze boeken bevatten verschillende genres. Het start met enkele gedichten, waarna een voorwoord de opmaat vormt voor het eerste deel. Daarin hebben twee journalisten van dienst, Ruth en Danira, een openhartig gesprek met Desiderius Erasmus (1469-1536), Thomas More (1478-1535) en Pieter Gilles (1486-1533) over de wereld toen en vandaag. In het begin van 16de eeuw was Vlaanderen het Silicon Valley van de wereld, maar ook de zetel van een humanistisch vredesactivisme. Allerlei politieke, filosofische, godsdienstige en ethische thema's komen aan bod. Marc Cosyns is de stille getuige, wakend aanwezig zoals het een dokter van wacht betaamt. Via een soort tijdmachine is het in dit boek mogelijk dit trio humanisten te interviewen.

De aanleiding van de uitgave van dit boek is het feit dat het in 2016 vijfhonderd jaar geleden is, in 1516, dat Utopia van More verscheen.

More. Eutopia later, Marc Cosyns, uitgeverij Vrijdag, Antwerpen 2016. 141 blz.

Een zitplaats reserveren kan via ons contactformulier.

Inkom: €5

Locatie: Mens(en)werk, Aaigemdorp 8, Erpe-Mere.

 

Datum: 

vrijdag, 6 april, 2018 - 20:00 to 22:00