Login

CAPTCHA
Deze vraag dient om na te gaan of u een menselijke bezoeker bent teneinde spam inzendingen te vermijden.
1 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.

Vorming / Infocentrum

RONDLEIDING ECOLOGISCHE TUIN

 
Wij geven rondleidingen in onze ecologische tuin voor groepen volwassenen, het jeugdwerk en scholen. Er kan een voor- of namiddag worden uitgewerkt, op maat van de organisatie. Wij hebben een mooie bloemenweide, 3 kruidentuintjes (een smaak, een geur- en een voeltuin), gezellige picknicktafels, een speeltuin, …
 
 
Ben je op zoek naar achtergronden bij de actualiteit? Naar een koffer vol tips over duurzaamheid of diversiteit in het jeugdwerk? Naar landeninformatie of voorbeelden van eerlijke handel? Zoek je documentatie om je lessen of cursussen voor te bereiden? Wil je begeleiding bij een internetzoektocht? Dan is de kans groot dat je dit en nog veel meer in vzw 't Uilekot of het Wereldcentrum kan vinden.  In eerste lijn word je geholpen in 't Uilekot. Wil je nog gespecialiseerder materiaal dan stap je naar het Wereldcentrum.
 
 
Bezoek vzw 't Uilekot. De vzw zuivert het afvalwater van het cafeetje en de burelen zelf in een plantenzuivering en brengt het regenwater samen om het te hergebruiken in de toiletten. Dat doen we niet zomaar, we doen dat om aan te tonen dat er alternatieven zijn voor de huidige 'alles-in-één-buis-zuiveringspolitiek' die niet rendeert en overstromingen bevordert. Bovendien leggen we de link met het internationale politieke gebeuren: privatisering, globalisering... De waterzuivering is ingebed in een mooie ecologische tuin met picknicktafels.
 
 
We brengen een intereressante diareeks over globalisering met een nabespreking van een specifiek thema (bvb.schuldenlast), een diareeks waterzuivering, initiatie djembé, getuigenis van een vluchteling, powerpointvoorstelling waterzuivering, bezoek rietveld. Een all-in pakket waarbij op maat kan gewerkt worden van de vereniging die bij ons op bezoek komt.