Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Boekmei ~ Auteurslezingen, boekenmarkt en literair café

1 mei 2023 @ 11:00 - 21:30

Sarah Hutse

Elk jaar in de lente organiseert de Boekenwerkgroep van ’t Uilekot een literair festival, Boekmei. Dit jaar is het thema ‘mensenrechten’. Op maandag 1 mei 2023, Dag van de Arbeid, is er in Herzele een boekenmarkt en literair café met auteurslezingen. Gratis inschrijven als standhouder aan de boekenmarkt kan hier.

De boekenmarkt is doorlopend open van 11u tot 18u30. Er is een eetkraam, die open is van 12u – 13u30 en 18u – 19u30. Van 14u – 18u kan je bij dichter Jo Van Driessche (o.a. Publieksprijs Route 42) plaatsnemen op een stoel terwijl hij jou individueel en op maat gedichten voorleest.

 

Auteurslezingen:

 

14u: Sien Volders ~ Oogst

Sien Volders studeerde kunstgeschiedenis en antropologie. Haar debuutroman ‘Noord’ (2017) werd lovend ontvangen door de pers en genomineerd voor meerdere prijzen, waaronder de Bronzen Uil en de ANV Debutantenprijs. ‘Oogst’ is haar tweede roman en werd in 2021 genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs. Oogst is een schrijnend verhaal over veerkracht en vriendschap, en over de strijd om een waardig bestaan aan de onderkant van Europa. Hoe ver gaat een moeder om haar kind een beter leven te bieden? En hoe sterk is een jongensvriendschap?

 

15u30: Els Snick ~ Stefan Zweig en Joseph Roth

Els Snick is vertaler en literatuurwetenschapper. Snick vertaalt literaire en journalistieke teksten uit het Duits. Ze promoveerde over de literaire netwerken van de Oostenrijkse auteur Joseph Roth in de Lage Landen en publiceerde daarover Waar het me slecht gaat is mijn vaderland, Joseph Roth in Nederland en België. Van Joseph Roth bracht ze verschillende fraai vormgegeven bundels journalistiek werk in vertaling uit, ze vertaalde Roths briefwisseling met Stefan Zweig en zijn belangrijkste roman Radetzkymars. Els Snick is voorzitter van het Joseph Roth Genootschap voor Nederland en Vlaanderen, dat ze samen met Geert Mak heeft opgericht. Aan de afdeling Toegepaste Taalkunde van de Universiteit Gent geeft ze Duits.

 

17u00: Yves Petry ~ Overal zit mens: een moordfantasie

Yves Petry is romanschrijver en essayist. Hij heeft een achtergrond in wiskunde en filosofie, die doorschemert in zijn werk. In 1999 debuteerde hij met ‘Het jaar van de man’. Sindsdien werd zijn werk meermaals gelauwerd en bekroond, onder meer met de BNG Literatuurprijs, de Libris Literatuurprijs (De Maagd Marino), de Inktaap en de Tzumprijs voor beste literaire zin. In de roman ‘Overal zit mens’ heeft de mens zich genesteld in elke uithoek van het ondermaanse, in elke porie van de biosfeer. Geen stukje mos, geen druppel uit de zee, geen staaltje van de bodem of de eeuwige sneeuw zonder dat het miljoenen moleculen mens bevat. Het hoofdpersonage neemt de weinig florissante toestand van de planeet hoogst serieus. Niet minder serieus is zijn plan om een publieksintellectueel te vermoorden, met wie hij een gedeeld verleden heeft.

 

19u30: Concert door Mong, Tamara en De Illustratie

Zingen mensen samen dan smeden ze banden, mensen zingen samen in harmonie. Zingen mensen samen om elkaar te ondersteunen, dan geeft die samenzang weer energie.

Mong en Tamara Rosseel, of hoe een vader en zijn dochter van elk optreden een kleine manifiesta maken. Samen dromen van een eerlijke, sociale en vredevolle wereld. Samen zingen en samen lachen. Samen een vuist maken waar het nodig is. Een vrolijk lied om te zingen bij vreugde, een bewogen lied geeft troost bij verdriet. Een klein refrein om te zingen met de kinderen en met een lied van vroeger vergeet je oma niet.

Concert met  de vrienden van de illustratie: Patrick Eyckens (piano), Peter Brabandt (drums), Peter Huybrigs (gitaar), Stefan Huybrigs (bas).

 

Dagticket: €25

Inkom per activiteit: €9

Reserveren voor een auteurslezing is aangeraden, via ons contactformulier. Toegankelijk voor rolstoelgebruikers, maar je geeft ons best een seintje op voorhand.

Met de steun van Literatuur Vlaanderen.

Gegevens

Datum:
1 mei 2023
Tijd:
11:00 - 21:30
Evenement Categorieën:
, , , , , , , ,
Site:
https://www.facebook.com/events/232537522603504

Organisatoren

’t Uilekot vzw
Climaxi vzw

Locatie

’t Uilekot vzw
Groenlaan 41
Herzele, 9550 België
+ Google Maps
Telefoon
053/626436
Bekijk de site van Locatie

Gegevens

Datum:
1 mei 2023
Tijd:
11:00 - 21:30
Evenement Categorieën:
, , , , , , , ,
Site:
https://www.facebook.com/events/232537522603504

Organisatoren

’t Uilekot vzw
Climaxi vzw

Locatie

’t Uilekot vzw
Groenlaan 41
Herzele, 9550 België
+ Google Maps
Telefoon
053/626436
Bekijk de site van Locatie