Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

FEEST van het BOEK

1 mei 2019 @ 13:00 - 22:00

Op woensdag 1 mei is er in het centrum van Herzele opnieuw het jaarlijks literair evenement Feest van het Boek. Auteurslezingen, verkoop van tweedehandsboeken en -strips, een vertelwandeling, 2 expo’s, 2 maal muziek, …

PROGRAMMA:

13u00 t.e.m. 18u30:

  • Verkoop van tweedehandsboeken en -strips
  • Signeertafel stripauteur
  • Expo Sylvie Janssens: in teken van de inhuldiging van het oplaadpunt ‘o de spira mirabilis’ op de oude trambaan te Herzele stelt kunstenares Sylvie Janssens hier tijdens het Feest van het Boek haar onderzoek, artistieke creaties en natuurlijke curiosa tentoon. Hiermee wil ze de verbondenheid aantonen van al wat leeft, dit in combinatie met de boeken die haar inspireren. Je kan deze expo gratis bezichtigen op de zolder van ’t Uilekot tussen 13u en 18u30. Om 16u sluit Sylvie Janssens aan bij de vertelwandeling.
  • Expo ‘Verzet‘: boeken en affiches over het verzet in onze regio, in kader van het project ‘Ook de afbreker bouwt op‘.
  • Eten en drinken: in het Straatje van de Vrede kan je in de namiddag terecht voor wafels en ijs, vanaf 16u kan je een hartige hap eten aan ’t Uilekot
  • Marchingband tussen het Straatje van de Vrede en De Wattenfabriek

 

14u00: Femke Vindevogel stelt als debutante haar boek ‘Confituurwijk’ voor in ’t Uilekot. Ze krijgt alvast goeie commentaren in de pers: “Vindevogels loepzuivere stijl en subtiele tragikomische portretten maken van Confituurwijk een van de literaire ontdekkingen van het jaar.” Hiervoor krijgt ze **** van Het Nieuwsblad.

 

 

15u00: NIX, de auteur van de stripreeksen ‘Kinky & Cosy’ en ‘De Buurtpolitie’ leert jou tijdens een workshop in De Wattenfabriek de knepen van het vak. Elke tiener gaat naar huis met een aandenken van ‘Kinky & Cosy.

 

16u00: Vertelwandeling door Vertelcollectief Ratara: we stappen heen en terug van de zolderexpo naar het oplaadpunt ‘o de spira mirabilis‘, de houten spiraal van Sylvie Janssens op de Herzeelse trambaan (fiets- en wandelpad). Onderweg vertelt Jan Haegeman verhalen. Aangekomen bij de houten spiraal (zitbank) heeft Sylvie Janssens het over haar werk. Hierna keren we terug en kies je zelf het staptempo. Voor de vertelwandeling vragen we een bijdrage van €10 per gezin. Afspraak aan ’t Uilekot, aan de ingang van gebouw nr. 39 (waar ook de zolderexpo is).

16u30: Bart Plouvier stelt zijn 10de poëziebundel ‘Over de dingen’ voor in ‘t Uilekot. Plouviers poëzie is een grote zoektocht naar de ideale relatie tussen inhoud en vorm. Zijn literair credo – vorm is inhoud is vorm – indachtig, zoekt Plouvier op een indringende manier bij elk gedicht de juiste verzen.

 

17u30: Peter Verhelst stelt zijn boek ‘Voor het vergeten’ voor in ’t Uilekot. Onverwachts overleed de moeder van Peter Verhelst. Maanden later begon hij te schrijven aan Voor het vergeten. Dit is evenwel geen moederboek, en ook geen boek over de dood, maar een hartstochtelijke ode aan ons hakkelende, tastende verzet tegen betekenisloosheid en verdriet. Verhelst probeert met handen en voeten iets vitaals te scheppen. Iets wat we ons blijvend kunnen herinneren. Om eindelijk te kunnen vergeten.

 

16u t.e.m. 20u: eetkraam aan ’t Uilekot

 

20u00: Concert ‘The Rolls’

The Rolls’ is de band van zanger-gitarist Derek, met op gitaar en backingvocals Bruno Deneckere, op bas Mario Vermandel en op drums Tony Gyselinck. Ze spelen een eigen repertoire in de stijl van JJ Cale en met songteksten van de dichter Charles Bukowski.
Meer info over het concert kan je hier lezen.

 

 

PRAKTISCH:

Literair ticket = €15, geldig voor alle auteurslezingen en workshop.

Dagticket = €25, geldig voor alle lezingen, de workshop, vertelwandeling en concert The Rolls.

Steunkaart = €30, geldig op alles.

Vertelwandeling per gezin = €10.

=> Koop je geen ticket, dan betaal je €10 voor een aparte activiteit.

 

De lezingen zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers, maar een seintje vooraf is praktischer voor de goede organisatie.

Een zitplaats reserveren kan via ons contactformulier.

Het Feest van het Boek is een samenwerking tussen ’t Uilekot vzw en De Wattenfabriek en heeft de steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren, Vlaamse Overheid, Arpia en Gemeente Herzele.

 

 

 

 

Gegevens

Datum:
1 mei 2019
Tijd:
13:00 - 22:00
Evenement Tags:
, ,
Site:
https://www.facebook.com/events/541577079579361/

Organisatoren

’t Uilekot vzw
De Wattenfabriek

Locatie

’t Uilekot vzw
Groenlaan 41
Herzele, 9550 België
+ Google Maps
Telefoon
053/626436
Bekijk de site van Locatie

Gegevens

Datum:
1 mei 2019
Tijd:
13:00 - 22:00
Evenement Tags:
, ,
Site:
https://www.facebook.com/events/541577079579361/

Organisatoren

’t Uilekot vzw
De Wattenfabriek

Locatie

’t Uilekot vzw
Groenlaan 41
Herzele, 9550 België
+ Google Maps
Telefoon
053/626436
Bekijk de site van Locatie