Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Solidariteitsmoment met SAAMO Denderleeuw

25 mei 2023 @ 19:00 - 20:00

De gemeente Denderleeuw wil de samenwerking met de opbouwwerkers van SAAMO stopzetten. Die leveren al tien jaar lang stevig en door de gemeente gewaardeerd sociaal werk: buurthuis De Palaver, het onderwijsopbouwwerk, de Toe-komstgroep, de renovatieprojecten, de vrouwengroep, de woonclub, ruilwinkel de Wissel, Rap op Stap, Samenspel, het buurtwerk in Leeuwbrug en Landuit,… Wij begrijpen het gemeentebestuur dan ook niet. Het maakt hier een strategische fout die het dringend moet rechtzetten.

Professoren en docenten Sociaal Werk van Vlaamse universiteiten en hogescholen protesteerden al ongerust: het sociale middenveld wordt buitenspel gezet onder druk van extreemrechts.

Ook wij tonen, samen met vrijwilligers, buurtbewoners en Hart boven Hard, onze solidariteit met SAAMO. En wel bij het begin van de gemeenteraad.

Wil je constructief én kritisch kunnen bouwen aan verbinding en aan de strijd tegen uitsluiting en polarisatie? Dan is de eigenheid en autonomie van het sociaal werk cruciaal. Democratie begint bij mensen een stem geven en samen opkomen voor sociale grondrechten.

Complexe contexten zoals die in Denderleeuw vragen net om volgehouden investeringen in sterk opbouwwerk en buurtwerk en om vertrouwen in de expertise van sociale werkers.

Wij vragen het gemeentebestuur terug te komen op zijn stappen en de samenwerking met SAAMO te versterken.
Afspraak donderdag 25 mei om 19u (bij het begin van de gemeenteraad): grasplein voor het gemeentehuis van Denderleeuw (hoek Guido Gezellestraat/A. De Cockstraat). Vanuit Herzele nemen we de trein om 18u35 naar Denderleeuw.

Gegevens

Datum:
25 mei 2023
Tijd:
19:00 - 20:00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
,

Locatie

Gemeentehuis Denderleeuw

Gegevens

Datum:
25 mei 2023
Tijd:
19:00 - 20:00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
,

Locatie

Gemeentehuis Denderleeuw