Sinds vrijdag 20 december 2019 zijn we in ons café overgeschakeld van flessenwater naar leidingwater. Een technieker van Robinetto kwam langs en installeerde een tap die gebruik maakt van leidingwater, een filter en een koeling.

Naast plat water is er een kraan voor bruisend water en 2 kranen voor bier. Tijdens kermissen en een avondmarkt kunnen we dan naast pintjes bijvoorbeeld ook Steenuilke tappen. Als je een limonade wenst, dan voegen we een siroop van Mirabelle Limonade atelier (Zottegem) toe aan het bruisend water.

Met deze tap kiezen we voor plaatsbesparing. Het zogenoemde ‘bierkot’, de stockageplaats van onze dranken, is tijdens de zomermaanden te klein geworden. Je zou het misschien niet verwachten, maar bruisend water is dan een veelgevraagd drankje. Met het gebruik van een watertap kiezen we ook resoluut voor duurzaamheid. Er is geen verpakking en geen transport, wat ons leefmilieu ten goede komt. In België drinken we jaarlijks meer dan 1,4 miljard liter flessenwater en nog eens evenveel frisdrank. Dit alles moet niet alleen verpakt maar ook vervoerd worden (en opgeslagen en gekoeld).

Leidingwater heeft een gegarandeerde kwaliteit en door het gebruik van een extra filter, die verbonden is aan de watertap, smaakt het water nog zo lekker.

We vragen €1,50 voor plat en bruisend water (voorheen €1,80), de pintjes blijven €1,80 en een homemade limonade kost €2,00.

Meer info over Robinetto kan je vinden via de website www.robinetto.be