Jaaroverzicht en steun gezocht

In 2021 hebben we minder dan anders gecommuniceerd op papier. Het was ook voor onze vzw een jaar met ups en (lock)downs.

Binnen de winkel Eco & Fair hielpen we dit jaar mee aan de organisatie van het Herculiproject van onze collega-organisatie vzw Climaxi. We hebben hiermee lokale producten en producten van de korte keten op de Herzeelse kaart gezet. In het verlengde hiervan hielpen we met de herinrichting van de bestaande drankenruimte zodat er plaats vrij kwam voor 2 frigo’s met verse producten (lokale kazen, verse melk, boter, yoghurt, groenten en fruit,…).

Door de coronamaatregelen (horecalockdown) was ons café de eerste 5 maanden van het jaar gesloten. We organiseerden in die periode een geslaagde afhaal-3-gangenmenu en het personeelslid Sarah was toen in deeltijdse werkloosheid.

Omwille van de coronapandemie investeerden we noodgedwongen in een tent, zodat cafébezoekers (vooral bij slecht weer) op veilige afstand van elkaar konden zitten. Er kroop meer tijd in het coronaproof uitbaten van ons café en als personeelslid verving ik regelmatig café- of winkelvrijwilligers die ziek of in quarantaine waren. In juli en augustus namen we een jobstudent in dienst om samen met en vooral dankzij vrijwilligers ons terras in goede banen te leiden.

We organiseerden ook wekelijkse terrasconcerten en na een bevraging bij onze cafébezoekers besloten we om ook tijdens de wintermaanden op zondag (16u – 20u) open te zijn. Sinds november hebben we een fijne samenwerking met vzw De Bolster (voorziening voor mensen met een beperking). Drie van hun cliënten houden samen met een begeleider op woensdagnamiddag het café open.

In samenwerking met vzw Climaxi organiseerden we in het voorjaar een wandelactie (Bourengbos Geraardsbergen), hielpen we mee aan de TV Sociaal-uitzending op 1 mei en in het najaar met een fakkeltocht om de grootschalige plannen van Tony Fort met zijn zogenaamde ‘Wolvenpark’ in d’Hoppe aan te kaarten.

Als vzw doen we ons best om de wereld telkens wat mooier te maken via onze culturele programmatie, door af en toe onze mond open te trekken, via humor, literaire activiteiten, … We hopen dat je onze werking wil steunen via lidgeld of vrije gift, zodat we onze werking onafhankelijk verder kunnen zetten.

Mocht je onze werking (opnieuw) willen steunen, wat we heel erg hopen, dan kan je jouw lidgeld overschrijven op het rekeningnummer van ’t Uilekot bij VDK: BE63 8919 1400 1708 met als mededeling ‘lidgeld’. Vrije giften zijn ook steeds welkom.

Tarieven lidgeld: Standaardtarief: €25, Sociaal tarief (student/werkloos/gepensioneerd): €10, Gezinstarief: €50, Steunlidmaatschap (per individu): €50 of meer

Wie dat wenst kan ook aandeelhouder worden van de coöperatieve winkel Eco & Fair. Als je jou registreert op www.ecofair.be/cooperant dan kan je ’t Uilekot aanduiden als sociaal project dat je wil steunen (want een deeltje van jouw aandeel of aandelen gaat dan naar onze werking). Eén aandeel is €100 en dankzij Tax Shelter tot 45% fiscaal aftrekbaar.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.