De gevolgen van Corona op onze werking

’t Uilekot doet graag aan sappige cultuur, kietelt je wakker rond een aantal thema’s, trekt aan jouw arm rond sociale onrechtvaardigheid of neemt het op voor natuur en milieu (die geen eigen stem heeft). Of we het nu willen of niet, het coronavirus probeert hier een stokje voor te steken. Sinds 3 weken is ons café gesloten, waardoor we ook onze grootste inkomstenbron kwijt zijn. Corona treft ons midden in het hart.

Gelukkig zijn we creatief en proberen we hier zoveel als mogelijk een mouw aan te passen. Elke zaterdag om 21u zetten we de komende maanden een muzikale video op onze facebookpagina. Zaterdag 4 april gaan we zelfs live, met ons eerste livestreamconcert. Had je ons hier een maand geleden naar gevraagd, dan hadden we hier waarschijnlijk eens goed mee gelachen. Aangezien de kermis in Herzele niet doorgaat, leveren we ons eten tot bij jullie thuis. Voorlopig wel enkel in Herzele, Zottegem en Gent. Wie interesse heeft kan ons hiermee helpen (we bellen niet aan, leveren enkel). Het bestelformulier voor een kermispakket kan je hier vinden.

Je kan het secretariaat van ’t Uilekot enkel nog via het contactformulier bereiken. De huidige vrijwilligers hebben het gsmnummer van elkaar en ondergetekende.

Via de winkel Eco & Fair zenden we elke zondag om 18u live een kookprogramma uit met ‘Filip Fleus‘ op de facebookpagina. We zetten het koken met lokale, bio en fairtradeproducten in de kijker en je krijgt er wat inhoudelijke info bovenop. De winkel Eco & Fair is nog steeds open. We werken met afhaling, maar ook ter plaatse producten kopen is nog steeds mogelijk. Er mag wel maximum 1 klant tegelijk binnen zijn (chance dat het goed weer is!). We ontsmetten regelmatig onze handen, we vragen jou de handen te wassen bij het binnen komen en de barcode van de te kopen producten naar de winkelier te richten zodat we het gemakkelijk kunnen inscannen zonder het product aan te raken. Het gaat vlot, maar ’t was toch even wennen allemaal. Ontvang je graag de volledige productenlijst in jouw mailbox, stuur dan via deze weblink een bericht aub.

Desondanks zal de financiële impact op onze werking groot zijn. Als we tot juni ons café niet kunnen openen dan stevenen we af op een verlies van mogelijks €15.000. Net nadat we zo een sterk jaar achter de rug hebben, met veel inzet van personeel en vrijwilligers en het goed gelukte project ‘Ook de afbreker bouwt op‘. Onze vzw draaide op volle toeren. We houden ons hart vast voor de gevolgen. Je kan ons op allerlei manieren ondersteunen. Lid worden van de vzw, vrije bijdrages, aandeelhouder worden,…  Alle info hier op een rijtje.

Sarah Hutse

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.