Horecaproject De Bolster in ’t Uilekot

vzw De Bolster zet vanaf november 2021 hun horecaproject het komende half jaar verder binnen de werking van vzw ’t Uilekot.  

De Bolster is een voorziening die volwassenen met een verstandelijke beperking of met een niet-aangeboren hersenletsel ondersteunt in hun levensverhaal. Door hun missie in de praktijk toe te passen zijn ze in het voorjaar gekomen tot hun horecaproject. In eerste instantie werkten ze voorbije zomer op het terras van de Boembekemolen. Tijdens de winterperiode houden ze het lokaler en gaan er vanaf woensdag 3 november drie cliënten het cultuur- en boekencafé van ’t Uilekot op woensdagnamiddag openhouden. Samen met begeleider Joachim zullen Machteld, Kjell en Halil wekelijks van 13u tot 17u koude en warme dranken serveren aan onze cafébezoekers.

Met ’t Uilekot organiseren we culturele activiteiten en maatschappelijk debat en baten we als trefpunt een cultuurcafé (met terras) uit. Onze werking is mogelijk dankzij vrijwilligers die zich sporadisch, wekelijks of maandelijks engageren. Als vrijwilliger leer je niet alleen jouw grenzen en talenten kennen, maar maak je ook kennis met nieuwe mensen en draag je een stukje bij tot een warme(re) samenleving. Na een succesvolle terraswerking besloten we eind september om ons café op zondag ook tijdens de wintermaanden open te houden van 16u tot 20u. Je kan er dan een drankje bestellen, maar ook een kleine warme hap zal mogelijk zijn. Weet je graag wat we in huis zullen hebben? Check hiervoor dan regelmatig onze facebookpagina.

In diezelfde periode kregen we van Huis Herzele de vraag of zij hun horecaproject het komende half jaar bij ons konden verder zetten. De cliënten van Huis Herzele komen hier regelmatig iets drinken, waardoor de omgeving hen alvast niet vreemd is. Door de begeleiding, maar ook de ervaring die de cliënten hebben opgedaan in de Boembekemolen te Brakel hebben we er het volste vertrouwen in dat dit horecaproject zal slagen. Hierdoor zal het komende half jaar ons café vanaf 3 november op woensdag doorlopend open zijn van 9u tot 17u.

Onze openingsuren van het café zijn vanaf dan Woensdag 9u – 17u, Vrijdag vanaf 18u, Zaterdag vanaf 20u en Zondag 16u – 20u.

Sarah Hutse

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.