,

Wandelactie tegen Wolvenpark D’Hoppe

Op zondag 20 juni 2021 had in Vloesberg een actie plaats om het D’Hoppebos te redden. Meer dan 400 mensen kwamen samen om zich te uiten tegen de plannen om er een wolvenpark te realiseren. Met een optocht rond het centrum van D’Hoppe maakten ze hun ongenoegen duidelijk.

De familie Fort heeft plannen om een wolvenpark te installeren in het D’Hoppebos, op de rand van het bronbos Brakelbos. Ondanks negatieve adviezen van o.m. ANB en DNF, verleende het gemeentebestuur van Vloesberg vergunning voor de eerste vakantiehuizen. In totaal zouden er twintig vakantiehuizen komen, inclusief een parking voor vijfhonderd parkeerplaatsen voor dagjestoeristen, allemaal tot op 50 meter van het Europees beschermde Natura 2000. Door de opkomst is het duidelijk dat mensen uit de regio daarmee niet opgezet zijn.

Climaxi en ’t Uilekot zijn niet tegen de toeristische ontwikkeling van D’ Hoppe, maar die zou wel op een duurzame manier en op schaal van de lokaliteit moeten gebeuren. Met de plannen die nu voor liggen, zal het dorp worden platgewalst door een commercieel toerisme met een vernietigende impact op de natuur.

In het d’Hoppebos wil de familie Fort in samenwerking met gemeente Vloesberg een wolvenpark realiseren. Dat vormt een bedreiging voor de bossengordel van NATURA 2000. Climaxi vzw, ’t Uilekot vzw, … en ongeveer 2000 anderen tekenden onlangs bezwaar aan. Het Pottelbergbos of D’Hoppebos is een bos vlakbij d’Hoppe in het Waalse Vloesberg in Henegouwen, op de grens met de Vlaamse Ardennen (Zuid-Oost-Vlaanderen).

Het zal niet de laatste actie zijn om het D’Hoppebos te redden. Financiële bijdrages zijn nog steeds welkom op reknr. BE40 0016 3236 1163 van vzw Climaxi. Een beroep kost namelijk €25 per persoon. Bovendien zijn er nog wat kosten (bvb. drukwerk) van de voorbije manifestatie en andere acties.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.